XXII Міжнародна конференція керівників Військово-морських академій (ENASC) країн – членів НАТО та партнерів

18-19 травня керівний склад Інституту Військово-Морських Сил взяв участь у XXII Міжнародній конференції керівників Військово-морських академій (ENASC) країн – членів НАТО та партнерів. У цьому році, через карантинні заходи, конференцію проведено в онлайн режимі протягом двох днів, під гаслом “Виховати потенційних лідерів з бажанням боротися та перемагати”. Приймаючою стороною на цей раз був Коледж Королівських ВМС ”Британія“.
Довідково. В Інституті Військово-Морських Сил значна увага приділяється налагодженню та зміцненню партнерських стосунків з військовими навчальними закладами країн – партнерів та членів НАТО, а також розвитку міжнародного військового співробітництва. Щорічно в Коледжі Королівських ВМС ”Британія“ здійснюється фахова підготовка курсантів Інституту ВМС, терміном у 1 рік.
У відеоконференції взяли участь біля 20-ти представників вищих ВНЗ країн – членів НАТО та партнерів. Мета конференції полягала у обговоренні питань навчання та підготовки майбутніх керівників, командирів, які повинні мати власну думку та здоровий критичний погляд, адже розвиток професійних навичок військових не менш важливе завдання, ніж отримувати супертехнологічне озброєння.
Також між керівниками Військово-морських академій країн – членів НАТО обговорювалися питання, щодо удосконалення та концепції в вихованні лідерських якостей для майбутнього офіцерського складу, перегляду освітніх програм та стандартів вищої освіти із залученням спеціальних військових радників та експертів у галузі лідерства, формування етичних якостей майбутнього командира та можливості розвитку вмінь і навичок спілкування військового лідера на основі критичного мислення тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *