”Покликані морем“: режисер Ахтем Сеітаблаєв готує зйомки про курсантів Інституту Військово-Морських Сил

14 жовтня, в День захисників і захисниць України, командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, підписав меморандум про співпрацю і підтримку українського фільму ”Покликані морем“. Ахтем Сеітаблаєв – український сценарист, актор театру та кіно – режисер, який зніме фільм разом з продюсером Михайлом Ухманом.

Історія фільму – про курсантів Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова, які в 2014 році не зрадили Україні і разом зі своїми викладачами вийшли на материк, отримали освіту і зараз стоять на захисті Батьківщини. У сценарії використані реальні історії українських військовослужбовців, під час агресії російсько-окупаційних військ в Криму у 2014 році. Майбутня повнометражна стрічка, поки має кілька робочих назв: «Не зрадити за мить» і «Покликані морем».

– Хочу подякувати нашим друзям за обрану тему – про Військово-Морські Сили та події які відбувались у 2014 році в Криму, адже важливо, щоб суспільство не забувало події минулого, бо забувши їх ми можемо втратити майбутнє. Ми маємо показати хто такий громадянин України, це людина яка вибирає служити своєму народові не зважаючи ні на що. Це вибір справжнього патріота України і дуже важливо щоб кожен громадянин нашої держави пам’ятав про це, – наголосив командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неіжпапа.

– Поведінка кожної людини – це результат того, які фільми вона дивитеся, які книжки читаєте, які казки в дитинстві слухали від мами чи бабусі, який приклад їй показали батьки. Тому так важливо розповідати про долі наших людей, що я і роблю. Цей фільм про наших хлопців, які показали своїми діями, що Україна сильна своїми людьми. Коли курсанти 20 березня 2014 року вийшли на плац академії в Севастополі і заспівали наш гімн – весь світ зрозумів, що ми не здамося, тому що у нас є такі люди, – зазначив на зустрічі з курсантами Інституту ВМС режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Зйомки повинні початися навесні наступного року, велика частина з них пройде в Одесі.

#ua_naval_institute_team

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *