В Інституту Військово-Морських Сил з’явився свій талісман

Талісманом (маскотом) Інституту Військово-Морських Сил став Чорноморський (Карадазький) Змій. Таке рішення ухвалило курсантське самоврядування кузні кадрів для національного флоту.

Чорноморський (Карадазький) морський змій – відома за численними свідченнями міфічна істота, що нібито мешкала в печерах Кримського півострова, звідки нападала на торговельні та військові кораблі, зокрема російської імперії.

Змій втілює в собі найсильніші сторони Військово-Морських Сил, які довели, що
здатні несподівано вразити ворога в будь-якій точці Чорного моря, залишаючись до останнього моменту невиявленими. Так працювали команди малих кораблів, диверсанти-водолази, оператори морських дронів, розрахунки берегових батарей та інші фахівці, яких готує Інститут Військово-Морських Сил.

Також курсантське самоврядування затвердило неофіційну (мотивуючу) емблему Інституту, яка являє собою два темно-сині (кольору ”ескадра“) кола. У зовнішнє коло вписано скорочену англійську назву військового ВНЗ – Naval Institute та його латинський девіз Tantum possumus quantum scimus (”Ми можемо стільки, скільки ми знаємо“). Автор цитати – Френсіс Бекон англійський філософ і державний діяч, який жив у XVI-XVII століттях.

У внутрішньому колі вміщено символічне зображення морського змія, що обвиває стилізований адміралтейський якір із ланцюгом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *